Több százan hagyták ott kórházi állásukat

Izraelben sem jó rezidensnek lenni

A tiltakozó rezidensek vezetője közölte: több száz pályakezdő orvos lemondott kórházi állásáról hétfőn Izraelben, tiltakozásul amiatt, hogy alacsony a fizetés, miközben drága a megélhetés.

2011.10.10 17:55MTI

A zsidó államban dolgozó ötezer orvos gyakornokból legalább 340 hagyta ott állását, tiltakozásul amiatt, hogy eredménytelenül zárultak a béremelésről szóló, heteken át tartó tárgyalások. A kezdő orvosok azt mondják, nem tudják eltartani a családjukat az évi bruttó 40 ezer dolláros fizetésből.
   
Juval Stejnic pénzügyminiszter azzal vádolta a rezidenseket, hogy lépésükkel veszélyeztetik a betegek életét.
   
Izraelben az elmúlt hónapokban egy sor tömegtüntetés volt tiltakozásul amiatt, hogy folyamatosan emelkednek a lakhatás és az oktatás költségei, valamint a fogyasztói árak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.