Fenyegetőzött a szíriai elnök

Lángba borulhat a Közel-Kelet, ha a NATO megtámadja Szíriát

Bassár el-Aszad szíriai elnök Ahmet Davutoglu török külügyminiszterhez intézett szavai szerint Szíria lángba borítja a Közel-Keletet, és csapást mér Tel-Avivra, ha a NATO megtámadja az országot.

2011.10.05 14:17MTI

"Ha őrült lépésre szánnák el magukat Damaszkusszal szemben, mindössze hat órára van szükségem ahhoz, hogy több száz rakétát szállítsak a Golán-fennsíkra, ahonnan kilőhetem őket Tel-Avivra" - mondta állítólag Aszad Davutoglunak, miután a török külügyminiszter átadta az Egyesült Államok figyelmeztető üzenetét a szíriai elnöknek. Davutoglu augusztusban hosszasan tárgyalt Aszaddal Damaszkuszban. Az érintett témákról a Fars iráni hírügynökség tájékoztatott először kedden.
   
A fenti esetben Damaszkusz a Hezbollah libanoni síita szervezetet is fel fogja szólítani, hogy olyan intenzív rakétatámadást zúdítson Izraelre, amilyet az izraeli hírszerzés elképzelni sem tud - árulta el Aszad. Mindez három órán belül lezajlik, de a következő három órában Irán megtámadja a Perzsa-öbölben állomásozó amerikai hadihajókat, valamint az amerikai és európai érdekeltségeket - tette hozzá.
   
A török külügyminisztérium szóvivője, Selcuk Ünal cáfolta a médiaértesüléseket, amelyek szerinte köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Ünal elmondta, hogy Davutoglu és Aszad nem találkozott mostanában, a tisztségviselők pedig nem tárgyaltak hasonló témákról az augusztusi találkozón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.