Éjszaka harckocsikkal lőtték a települést

Szíria: újabb városba hatolt be a hadsereg

A hadsereg erői kedden kora reggel elfoglalták a közép-szíriai Homsz közelében fekvő Rasztánt, amely a kormányellenes tüntetők központjává vált.

2011.09.27 10:20MTI

Harckocsik és páncélozott járművek tucatjai hatoltak be kétnapi ostrom után a negyvenezer lakosú városba, amelyet az éjszaka folyamán tankok és helikopterek lőttek. A Helyi Koordinációs Bizottságok nevű aktivistahálózat és más csoportok szerint az akciónak vannak áldozatai.
   
Rasztán a Törökországba vezető főút mentén fekszik. A térségben több száz dezertőr keresett menedéket a hadsereg soraiból. Távozásuk oka többnyire az, hogy nem hajlandók fegyvertelen tüntetőkre lőni.
    
Az ENSZ adatai szerint 2700-an haltak meg Szíriában a biztonsági erők és az ellenállók összecsapásaiban március óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.