Otthonokban és pártirodákban is kutattak

Razziázott a török rendőrség: 52 kurdot fogtak a szervek

A török állami televízió közölte: a török rendőrség 52 embert vett őrizetbe egy nagyszabású razziában, amelyet feltételezett kurd aktivisták ellen hajtott végre szombaton az ország délkeleti részén.

2011.09.17 13:29MTI

A TRT tévé közlése szerint a rendőrség számos otthon átkutatása mellett megszállta a Kurd Béke és Demokrácia Párt irodáit is az iraki határhoz közel fekvő Sirnak és Cizre városokban.
   
A Dogan török hírügynökség közben arról számolt be, hogy Cizrében kurdok egy csoportja összecsapott a rendőrséggel. áldozatokról nem érkezett jelentés.
   
Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök pénteken újságíróknak azt mondta: a kurd "szeparatista-terrorista csoport és politikai hajtásai nem számíthatnak arra a jóindulatra és megértésre, mint a múltban". Kijelentése arra utalhat, hogy nem vezettek eredményre a PKK-val norvég közvetítéssel titokban folytatott tárgyalások, amelyek ténye a napokban lepleződött le. Erdogan utasítást adott a kiszivárgás okainak kivizsgálására.
   
A török hadsereg - több mint egy év után - augusztusban ismét légierővel támadta a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) feltételezett észak-iraki bázisait, mert kurd lázadók júliusban összesen csaknem félszáz török katonát öltek meg az iraki határ térségében.
   
A PKK, amelyet terroristaszervezetként tart nyilván az Európai Unió és az Egyesült Államok is, 27 éve küzd fegyverrel a kurd önrendelkezésért. A harcokban azóta 40 ezer ember vesztette életét.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.