Jelenleg 46 ezer, jövőre csak 3 ezer fő szolgál

Alig marad amerikai katona Irakban

Amerikai médiumok jelentése szerint a jövő évtől kezdve már csak háromezer amerikai katona maradna Irakban, szemben a jelenleg ott szolgáló 46 ezer fős kontingenssel.

2011.09.07 18:16MTI

A The New York Times, a Fox News és a CNN a Fehér Házból származó értesülésre hivatkozott szerdai hírében, amelyet azonban a védelmi tárca nem erősített meg. A Pentagon csupán annyit közölt a jelentésekre reagálva, hogy a kérdésben még nem született döntés.
   
A három hírforrás közül kettő szerint Leon Panetta védelmi miniszter is támogatja az amerikai katonák létszámának 3000 főre történő csökkentését.
   
Egy 2008-ban aláírt amerikai-iraki megállapodás értelmében 2011 végéig az Egyesült Államok kivonja csapatait az arab országból, amennyiben új megállapodás nem születik a két kormány között. Az iraki hatóságok augusztusban jelezték, hogy készek egyeztetni Washingtonnal egy kisebb amerikai kontingens további állomásoztatásáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.