Sarkozy, Berlusconi és Milosevic is gyanús

Európai politikusokat pénzelt Kadhafi?

A Vecernij List szerint több európai politikust támogatott pénzzel Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai vezető.

2011.09.02 15:20MTI

A horvát napilap szerint a Kadhafi anyagi támogatásában részesült politikusok között van Nicolas Sarkozy francia elnök, Silvio Berlusconi olasz kormányfő, Slobodan Milosevic egykori jugoszláv elnök, valamint Stipe Mesic volt horvát államfő is.
   
A lap Farag Abu Alesre, a Republikánus Párt a Demokráciáért és Igazságért nevű líbiai tömörülés elnökére hivatkozó közlése szerint Kadhafi titkosszolgálatának székhelyén a szóban forgó pénzátutalásokra utaló dokumentumokat találtak.
   
Ezeket a Vecernij List munkatársai nem látták. Ales ugyanakkor azt mondta, hogy az európai politikusok pénzelésére vonatkozó dokumentumokat hamarosan nyilvánosságra hozzák.
   
Ales információi szerint Kadhafi Mesic horvát exelnök egyik választási kampányát is pénzelte. Mesic a lap kérdésére tagadta ezt az állítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.