Kadhafi ellenállásra buzdítja megmaradt híveit

"Legyen hosszú harc, borítsák be a lángok Líbiát!"

A Líbia új urai elleni harc folytatására buzdította megmaradt híveit Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai vezető egy hangfelvételen.

2011.09.01 18:22MTI

"Folytassátok az ellenállást akkor is, ha nem halljátok a hangom" - mondta Kadhafi. "Vita van az agresszor szövetség és ügynökei között" - tette hozzá, a NATO-ra és az őt elkergető népfelkelés vezetőire utalva.
   
Kadhafi figyelmeztetett: a hozzá hű törzsek a kulcsfontosságú erődítményekben felfegyverkeztek, és nem fogják megadni magukat a felkelőknek. "Legyen hosszú harc, borítsák be a lángok Líbiát" - idéztek arab tv-k a szónoklatból.
   
Az ar-Rai szíriai műholdas tv-adó közölte, később közzéteszi a teljes hangfelvételt.
   
A líbiai felkelők múlt kedden elfoglalták Tripoli központjában Báb el-Azizíja épületegyüttest, Kadhafi egykori rezidenciáját, de azóta sem bukkantak az ezredes nyomára.
   
A felkelés politikai vezető testületének, az Átmeneti Nemzeti Tanácsnak az alelnöke azt mondta csütörtökön, Kadhafi Tripoli közelében, a fővárostól délkeletre, Bani Válid körzetben lehet. A felkelők más képviselői szerint a bukott diktátor szülővárosában, a Tripolitól 450 kilométerre keletre fekvő Szirtben bújt meg. A város továbbra is Kadhafi híveinek a kezén van.

A felkelők szombatig adtak időt a kadhafistáknak arra, hogy megadják magukat, de a két nap múlva lejáró határidőt egy héttel meghosszabbították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.