Ünnepeltetik magukat

Valahogy német fegyverekhez is hozzájutottak a líbiai felkelők

A bukott líbiai rezsim csapatait a többi között azok a NATO-tagállamok - köztük Franciaország és Nagy-Britannia - fegyverezték fel, amelyek vezetői most ünnepeltetik magukat a Kadhafi megbuktatásában játszott szerepükért.

2011.09.01 09:20MTI

A Süddeutsche Zeitung tudósítása szerint a felkelők a rezsim fegyverraktáraiból német kézi fegyvereket is zsákmányoltak, mégpedig a Heckler és Koch cég G36 típusú gépfegyvereit. Kadhafi hadseregének birtokában a többi között francia, brit és osztrák fegyverek is voltak.

Az újság részletesen beszámolt a Tripoliban még 2010 novemberében tartott, nagyszabású nemzetközi fegyvervásárról, amelyen több mint 100 - többségében nyugat-európai - fegyvergyártó cég képviseltette magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.