Az al-Kaida Líbiából szerezne fegyvert?

Algéria kiadná Kadhafit a nemzetközi bíróságnak

Az algériai kormány kiadja Moammer el-Kadhafit a Nemzetközi Büntetőbíróságnak (ICC), ha az ország területén keres menedéket - írta kedden egy helyi újság kormányforrásokra hivatkozva.

2011.08.30 19:11MTI

Az es-Suruúk szerint Abdel-Azíz Buteflika elnök hétfőn közölte a kormány tagjaival, hogy Algéria betartja a nemzetközi megállapodásokat minden Líbiával kapcsolatos ügyben. A döntésnek nem az az oka, hogy Kadhafi megbukott, hanem az, hogy az ICC körözést adott ki ellene, valamint Szeif al-Iszlám nevű fia és a hírszerzés főnöke ellen emberiesség elleni bűntettek elkövetésének vádjával - írta a lap.

A lap egy másik cikkében arról adott hírt, hogy Kadhafi családtagjai - a felesége, egy lánya, két fia és újszülött unokája - a délkeleti Illizi tartományban tartózkodnak, és nem engedélyezik nekik, hogy a fővárosba, Algírba utazzanak.

Egy másik algériai lap, az el-Vatan közölte, hogy azért szigorítják meg a líbiai határ déli szakaszának védelmét, mert a hatóságok attól tartanak, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet észak-afrikai szárnya kihasználja a Líbiában lévő kaotikus helyzetet, és fegyvereket szerez. Az algériai kormányzat szerint az iszlamista szélsőségesek már valószínűleg be is szivárogtak a líbiai Átmeneti Nemzeti Tanácsba.

A tanács ezt dühösen cáfolta, és azzal vádolta az algériai kormányt, hogy Kadhafi oldalára állt a polgárháborúban, amit viszont az algériaiak tagadnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.