Özönlik a tömeg az India Kapuja emlékműhöz

Több tízezren az utcákon Újdelhiben a korrupcióellenes aktivista mellett

Több tízezren gyűltek össze szerda este Újdelhi központjában annál a börtönnél, ahol az éhségsztrájkoló korrupcióellenes aktivista tartózkodik, hogy támogatásukról biztosítsák.

2011.08.17 16:49MTI

Az emberek folyamatosan özönlenek az India Kapuja emlékműhöz. A szervezők már 70-80 ezerre teszik a számukat. Támogató tüntetőket jelentettek az ország más városaiból is.
   
A 74 éves Anna Hazare azt akarja kikényszeríteni spontán mozgalmával, hogy a kormányzat ne csak látszat szerint, hanem komolyan lépjen fel a mindent átszövő korrupció ellen. Az erről szóló törvényt most vitatja meg a parlament.

Hazare egyik fő követelése, hogy ne vonják ki a hatálya alól a kormányfőt és más, magas beosztású hivatalnokokat.
   
Manmohan Szingh miniszterelnök "teljesen indokolatlannak és "antidemokratikusnak" minősítette a társadalmi aktivista sztrájkját, amelyet az akár a haláláig is kész folytatni. Megfigyelők szerint a kormányt meglepte a kezdeményezés élénk támogatottsága a tömegek között és a sajtóban.

Arra is esélyt látnak, hogy a válság széleskörű bizalmatlanságba csapjon át a kormány iránt, miközben a gazdasági növekedés üteme lassul, az árak viszont gyorsan növekszenek.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.