A korrupciós ügyek nem maradnak lezáratlanul

Elszámoltatás: a Fidesznek is fontos

A Fidesz-frakció sajtóosztálya közölte: a korrupciós ügyek nem maradnak lezáratlanul, felelőseik pedig, - ha a bíróság is úgy ítéli meg - valóban felelni fognak tetteikért.

2011.08.10 15:45MTI

Ezt azzal kapcsolatban jelentették ki, hogy a Jobbik frakcióvezető-helyettese, Volner János szerdán azt mondta: az ellenzéki párt szerint az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy a parlamenti pártok közül egyedül a Jobbik tartja fontosnak a "politikusbűnözők" elszámoltatását.
   
A vezető kormánypárt képviselőcsoportja emlékeztetett: már a választási kampányban megígérték és azóta is tartják magukat ahhoz, hogy a "közpénztolvajok, a hatalmukkal visszaélők, az elmúlt kormányzati ciklusokban pofátlanul mutyizó politikusok, a hírhedtté vált korrupciós ügyek szereplői" megkapják a méltó, a törvény által rendelt büntetésüket, függetlenül attól, hogy kormánytagról, országgyűlési képviselőről vagy éppen miniszterelnökről van szó.    

A kormányváltást követően 44 ügyben indult büntetőeljárás, 50 kiemelt korrupciós ügyben pedig már folyik vizsgálat - írták.
   
Azzal kapcsolatban, hogy Volner János azt mondta, a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztése ügyében a parlament fideszes többsége halogatja a döntést, a Fidesz megjegyzi: Gyurcsány Ferenc mentelmi jogáról nem a Jobbik és nem is Fidesz, hanem az Országgyűlés dönt majd. Az elszámoltatásban elkötelezett kormánypárt a bukott exminiszterelnök mentelmi jogának felfüggesztésére fog szavazni - zárul a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.