Akasztják a hóhért

Luxuslakást kapott az elszámoltatós Budai?

Budai Gyula szerint teljesen normális dolog volt, hogy körülbelül két évtizeddel korábban fiatal tisztként szolgálati lakáshoz jutott, amelyet később részletre megvásárolhatott.

2011.04.11 15:56MTI

Az elszámoltatási kormánybiztos hangsúlyozta, hogy nem egy luxuslakásról van szó. Török Zsolt, a szocialisták szóvivője, hétfőn nyílt levélben fordult az elszámoltatási kormánybiztoshoz, amelyben azt írta, úgy értesültek, hogy Honvédelmi Minisztérium (HM) korábban kiutalt Budai Gyulának egy "luxuslakást", amelyet a fideszes politikus később az aktuális piaci árnál jóval olcsóbban megvásárolhatott.

Budai Gyula
hétfőn azt mondta, hogy az ügyben nincs takargatnivalója, hiszen egy, a Magyar Nemzetben hétfőn megjelent lapinterjúban ő maga számolt be arról, hogy az 1990-es évek elején fiatal tisztként a Katonai Ügyészségtől kapott egy szolgálati lakást. Hangsúlyozta, nem tízmilliókért felújított luxuslakásról, hanem egy harminclakásos házban lévő, ötven négyzetméteres ingatlanról van szó. Hozzátette, a házat vásárlásra jelölték ki, így a többi ott lakóval együtt ő is megvette az a lakást, amelyben családjával éltek.

Arra a kérdésre, hogy azt a piaci ár alatt vette-e meg, azt felelte, hogy a pontos vételárra már nem emlékszik. Kitért arra is, hogy válásakor eladták a lakást. Felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban egyébként a honvédség állományába tartozó tisztek és tiszthelyettesek körülbelül tízezer lakást kaptak.

Kijelentette: ha Török Zsolt szerint ez az ügy nem fér össze a kormánybiztosi pozícióval, akkor büntetőfeljelentést tehet illetve a szocialista képviselők interpellációval élhetnek az ügyben.


Török Zsolt az MSZP szóvivője hétfőn nyílt levélben fordult Budai Gyulához azt tudakolva: igaz-e, hogy a HM korábban kiutalt egy szolgálati lakást az elszámoltatási kormánybiztosnak, amelyet Budai Gyula később a piaci ár alatt vásárolhatott meg. Ha a kérdésre igen a válasz, akkor lemond-e kormánybiztosi megbízatásáról? - firtatja Török Zsolt hétfői nyílt levelében.

Úgy fogalmaz: "bizonyos, a szocialista párthoz eljuttatott állampolgári jelzések" alapján értesültek úgy, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) korábban kiutalt Budai Gyulának egy "luxuslakást", amelyet a fideszes politikus később az aktuális piaci árnál jóval olcsóbban megvásárolhatott.

Török Zsolt szerint egy jogállamban a korábbi kormányok tevékenységét vizsgáló kormánybiztos csakis úgy képviselheti hitelesen az ügyét, hogy saját magára nézve a törvénytelenségnek még a látszatát is kerülendőnek tartja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.