Mégse Norvégia...

Hszincsiangi-vérengzés: fél tucat halott és sok sebesült

Hat embert megölt, és 28-at megsebesített két, késsel felfegyverkezett férfi az ujgurok lakta északnyugat-kínai Hszincsiang (Xinjiang) tartományban - közölték vasárnap a kínai hatóságok.

2011.07.31 11:28MTI

A késelések a kirgizisztáni határnál fekvő, etnikai erőszak sújtotta Kasgár városában történtek szombat éjszaka. A két támadó - a tartományi szóvivő állítása szerint mindketten ujgurok voltak - egy piros lámpánál várakozó teherautóból kirángatta a sofőrt, leszúrta őt, majd a járművel a járdán tartózkodó járókelők közé hajtott. Egy rendőrségi illetékes szerint ezután kiugrottak a teherautóból, és vérengzést rendeztek az utcán: hat embert megöltek, és 28-at megsebesítettek.

A járókelők az egyik támadót megölték, társát pedig ártalmatlanná tették.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség úgy tudja, hogy a vérengzés előtt két robbanás is történt a helyszínen, de ezt a hatóságok nem erősítették meg.

A kínai hatóságok vizsgálják a bűnügyet. A Hszinhua úgy tudja, hogy "ujgur lázadók által elkövetett terrorcselekményként" kezelik az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.