Részvétét fejezte ki norvég partnerének

Mélyen megrendítette Kövér Lászlót a norvégiai vérengzés

Kövér László, az Országgyűlés elnöke levélben fejezte ki részvétét norvég kollégájának, Dag Terje Andersennek a múlt pénteki norvég kettős merénylet miatt.

2011.07.29 15:00MTI

A norvég parlament elnökének címzett, pénteken keltezett levélben a házelnök azt írta, mélyen megrendítette a borzasztó támadás, amely 76 ember életét követelte. Kövér László hangsúlyozta: elítélik a történteket, és szolidárisak Norvégiával.
   
A magyar Országgyűlés nevében a házelnök együttérzéséről biztosította az áldozatok családját és minden norvég embert.
   
Legalább 76-an haltak meg múlt pénteken egy kettős merényletben Norvégiában. Többségük egy lőfegyveres merénylőnek esett áldozatul a fővárostól nyugatra egy nyári táborban; két órával korábban Oslo központjában a kormány székházánál követtek el pokolgépes merényletet.

A rendőrség letartóztatott egy 32 éves norvég férfit, Anders Behring Breiviket, aki elismerte a merényletek elkövetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.