Hajtóműhiba miatt visszafordult

Felszállt, aztán le egy A380 típusú repülőgép

Röviddel szingapúri felszállása után vissza kellett fordulnia hétfőn egy A380 típusú repülőgépnek a hajtómű meghibásodás miatt.

2011.07.26 10:28MTI

A Singapore Airlines légitársaság szóvivője közölte, hogy a Hongkong felé tartó, 389 utast szállító gépen a négy hajtómű egyike  erős rezgése miatt leállt. A meghibásodás okait még vizsgálják.
   
Nem ez volt azonban az első eset, hogy gond adódott az A380 repülőgéptípussal. Novemberben az ausztráliai Qantas légitársaság gépén tűz ütött ki a hajtóműben, de a sikeres kényszerleszállásnak köszönhetően senkinek sem esett baja.

Júniusban egy hasonló típusú gép indult Hongkongból, és ennek is vissza kellett térnie a repülőtérre a futómű meghibásodása miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.