Várhatóan az összes jelentkező párt összeadják

Vasárnap nagy melegeskető nap lesz New Yorkban

A The New York Times közölte: várhatóan az összes jelentkező párt össze tudják adni New Yorkban vasárnap, vagyis azon az első napon, amikor a melegházasságok törvényessé válnak a metropolisszal azonos nevű államban.

2011.07.22 16:50MTI

Mivel az előzetes igények messze meghaladták a házasságkötő hivatalok kapacitását, Michael Bloomberg polgármester a héten bejelentette, hogy a jelentkezők között sorshúzással döntik el, hogy ki esküdhet majd vasárnap.

A 764 lehetséges időpontra kiírt sorsolásra azonban a vártnál kevesebb, 823 pár jelentkezett, ezért a város vezetése úgy döntött, hogy a létszám feletti 59 pár is kimondhatja a boldogító igent a nevezetes napon.
   
A legnagyobb roham elé néző manhattani házasságkötő hivatalból azonban a 74 házasodni vágyó párt kénytelenek lesznek más kerületekbe átirányítani. Az illetékesek arra számítanak, hogy olyanok is az anyakönyvvezetők elé akarnak majd járulni vasárnap, akik nem jelentkeztek be az esküvőlottóra, de az ő igényeiket feltehetően nem fogják tudni kielégíteni.
   
A városhoz a hónap eleje óta 2661 - köztük 1728 egynemű pártól érkezett - házasságkötési kérelem futott be, a polgármester ezért döntött a sorshúzás meghirdetése mellett.

New Yorkban az eddigi házasságkötési rekordot a 2003-as Valentin-napon állították fel, amikor 621 - akkor még kizárólag heteroszexuális - pár kelt egybe. A második helyen jelenleg 2008 augusztus 8-át jegyzik, amikor 610 szerződés köttetett meg.
   
Andrew Cuomo, New York állam kormányzója június 24-én írta alá az azonos nemhez tartozók házasságát legalizáló törvényt. Az Egyesült Államokban jelenleg hat állam és a szövetségi főváros, Washington területén kelhetnek egybe a meleg és a leszbikus párok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.