Szabad a csók

Melegházasságok New Yorkban - sorshúzás dönt, mert sok a jelentkező

Mivel az egyneműek házasságának engedélyezése nyomán megugrott előjegyzések messze meghaladják a New York-i házasságkötő hivatalok kapacitását, a pároknak sorshúzással kell eldönteniük, hogy kik léphetnek frigyre vasárnap, vagyis azon a napon, amikor a melegek és leszbikusok egybekelése törvényessé válik.

2011.07.19 20:15MTI

A sorshúzás hírét kedden Michael Bloomberg, a város polgármestere jelentette be.

A városhoz a hónap eleje óta 2661 - köztük 1728 egynemű pártól érkezett - házasságkötési kérelem futott be, de az öt illetékes hivatal legfeljebb 764 párt képes összeesketni.

A vasárnapi esküvőre pályázó leendő házaspároknak ezért kedd és csütörtök dél között egy házasságkötési "lottóhúzásra" kell benevezniük .

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.