"Sérti a családvédelmet"

Jóváhagyta a melegházasságokat a mexikói legfelsőbb bíróság

A mexikói legfelsőbb bíróság jóváhagyta csütörtökön a mexikóvárosi közgyűlés által fél éve elfogadott törvényt, amely legalizálta az azonos neműek házasságát.

2010.08.06 07:24MTI

A bírói testület elutasította a szövetségi ügyészek panaszát, amely szerint a szövetségi területnek számító Mexikóváros törvényhozása által decemberben elfogadott jogszabály sérti a családvédelemről szóló alkotmányos alapelveket.

A törvény elfogadása óta több száz meleg és leszbikus pár kelt egybe Mexikóvárosban, amely Latin-Amerikában elsőként engedélyezte az azonos neműek házasságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.