Santiagóban is érezték

Erős földrengés Chile partjainál

A Richter-skála szerint 6,0-es erősségű földrengést regisztráltak a chilei partvidéken helyi idő szerint péntek éjszaka.

2011.07.16 08:39MTI

Az amerikai geofizikai intézet (USGS) közlése szerint az erős - közép-európai idő szerint szombat hajnali 1 óra 26 perkor történt - földlökés fészke mintegy 23 kilométeres mélységben volt a tengerfenéken, csaknem 90 kilométerre délnyugatra Valparaíso kikötővárostól. Az USGS korábban 6,2-es erősségűre becsülte a földmozgást.

A földrengést az epicentrumtól 134 kilométerre fekvő fővárosban, Santiagóban is érezni lehetett.

A chilei katasztrófavédelem hivatala által adott tájékoztatás szerint nem érkeztek jelentések károkról vagy áldozatokról, s nem adtak ki szökőárriadót sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.