Két embert öltek meg a biztonsági erők

Megint a tömegbe lőtt a szíriai hatalom

Egy helyi emberjogi aktivista szerint életét vesztette két polgári személy csütörtökön egy kelet-szíriai városban, amikor a biztonsági erők tagjai rálőttek a tüntető tömegre.

2011.07.14 15:55MTI

"A biztonsági erők tagjai tüzet nyitottak Deir ez-Zór városában a tüntetőkre, s ennek következtében két civil életét vesztette" - mondta Abdel Karim Rihaui.
   
A szíriai emberjogi szövetség aktivistája szerint ezenkívül legalább öten megsebesültek az erőszakos hatósági fellépés során. Mint mondta, a település lakói általános sztrájkot tartanak, és demokráciát követelnek.
   
A szír aktivisták Facebook-oldalukon csütörtökre országszerte általános sztrájkra szólítottak fel.
   
Szerdán Deir ez-Zórban, amelynek környékén jelentős kőolaj- és gázlelőhelyek vannak, robbanás történt egy gázvezetéknél, ennek körülményei egyelőre nem ismertek. Ez az első ilyen eset azóta, hogy március 15-én rendszerellenes tiltakozások kezdődtek.
   
Ugyancsak szerdán a szíriai biztonsági erők megöltek négy civilt az ország északnyugati részén fekvő Idlib térségében.

Helyi jogvédők szerint a hadsereg az ország északi, középső és déli részén folytatta a tiltakozások letörését célzó műveleteit, a házkutatásokat, elsősorban Idlib és Homsz településeken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.