Benzines palackokat dobtak az épületre

Majdnem felgyújtottak egy zsinagógát Moszkvában

Megpróbáltak felgyújtani egy zsinagógát Moszkvában keddre virradó éjszaka: négy elmaszkírozott fiatal férfi benzines palackokat dobott az épületre, de a fellobbanó tüzet a zsinagóga őrsége eloltotta.

2011.07.12 07:42MTI

Az Interfax hírügynökség meg nem nevezett forrása nem tartotta kizártnak, hogy a gyújtogatási kísérlet bosszú volt a Nemzeti-szocialista Közösség nevű, február óta betiltott szélsőjobboldali szervezet számos gyilkossággal vádolt tagja ügyében hétfőn kihirdetett ítélet miatt.

A 13 vádlott közül ötöt életfogytig tartó, a többit 8-tól 23 évig terjedő szabadságvesztésre ítéltek.
   
A rendőrség sajtószolgálata viszont huliganizmusnak, garázdaságnak minősítette a gyújtogatást, és hangsúlyozta, hogy a gyúlékony folyadékkal megtöltött üvegek el sem találták az épületet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.