A volt ENSZ-katonák is ott vannak

Srebrenicai gyásznap: több ezren a háromnapos békemeneten

Több mint hétezer ember vágott neki pénteken annak a háromnapos békemenetnek, amellyel megemlékeznek az 1995-ös srebrenicai tömegmészárlás áldozatairól és azoknak a szenvedéseiről, akik annak idején életüket mentve menekültek a tuzlai szabad területek felé.

2011.07.08 13:42MTI

Péntek reggel kilenckor indult a békemenet - amelyen nem csak boszniai-hercegovinai polgárok, hanem külföldről érkezett megemlékezők is részt vesznek - Nezuk településéről. Az idei immár a hetedik hasonló megemlékezés a boszniai muzulmánok július 11-i gyásznapja alkalmából.


A 16 évvel ezelőtti tragikus napok emlékét felidéző megmozduláson részt vesznek annak a holland ENSZ-zászlóaljnak a volt katonái is, akik a srebrenicai bosnyákok elleni tömegmészárlás idején a városban állomásoztak - jelentette a Dnevni Avaza szarajevói lap honlapján.

A három napig tartó menetelés résztvevői leróják kegyeletüket azoknál a tömegsíroknál is, amelyekben a srebrenicai mészárlás áldozatainak földi maradványait tárták fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.