Egy ember meggyilkolása is sok

A boszniai szerbek megkérdőjelezik a srebrenicai áldozatok számát

A boszniai Szerb Köztársaság vezetői hétfőn közölték, hogy felülvizsgálják a Srebrenicában meggyilkoltak mintegy 7800 fős listáját, amelyet szerintünk 2004-ben a nemzetközi közösség "nyomása alatt" állítottak össze.

2010.04.19 22:24MTI

"Célunk nem a bűncselekmény megkérdőjelezése. Egy ember meggyilkolása is sok" - hangsúlyozta Milorad Dodic kormányfő, amikor bejelentette a kelet-boszniai városban történt mészárlásról egy kormánybizottság által 2004-ben közzétett adatok felülvizsgálását.

Egy jogvédő csoport viszont hétfőn bejelentette: azért perelte be a La Nation című svájci lapot, mert az kétségbe vonta az 1995-ben elkövetett srebrenicai mészárlást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.