Tűz ütött ki 255 méteren

Több tucatnyi embert ejtett foglyul egy bánya Kínában

Helyi illetékesek közölték: huszonnyolc bányász rekedt a föld alatt a kelet-kínai Santung (Shandong) tartományban, miután egy műszaki berendezés 255 méter mélyen kigyulladt.

2011.07.07 07:44MTI

A baleset még helyi idő szerint szerdán az esti órákban történt, amikor összesen 91 bányász dolgozott a mélyben. Csütörtökön reggel fél nyolcig 63 embert sikerült a felszínre hozni. A mentés tovább folyik, a szakemberek kutatják a tűz okát.
   
Szakértői csoport élén a helyszínen tartózkodik az országos munkavédelmi hivatal vezetője, valamint több tartományi illetékes mellett Santung párttitkára.
   
A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint a Caocsuang Fangbej (Zaozhuang Fangbei) bányavállalat engedélyeivel és a bánya műszaki körülményeivel hivatalosan minden rendben van, a szénbánya kapacitása évi 150 ezer tonna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.