Felszínre hozhatják a holttesteket

Új-zélandi bányakatasztrófa: tavaly óta először jutottak le a mentők

Az illetékes polgármester közölte: először jutottak le bányamentők abba az új-zélandi tárnába, amelyben tavaly novemberben robbanások történtek és 29 bányász meghalt.

2011.06.28 07:59MTI

Egy évszázad óta nem volt olyan súlyos bányabaleset Új-Zélandon, mint amely a Pike River bányában történt a Déli-szigeten lévő Grey District helységben. Két robbanás is történt, november 19-én, illetve 23-án.
   
Az áldozatok hozzátartozói hét hónap óta vártak arra, hogy a mentők lejussanak, és a 2,5 kilométeres mélységből felszínre tudják hozni a holttesteket - mondta Tony Kokshroorn polgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.