Sok a halott

Újabb bányarobbanás Kínában

A kínai állami hírügynökség közölte: meghalt egy gázrobbanásban tíz ember Kína északnyugati részén egy szénbányában.

2011.04.05 08:15MTI

A Hszinhua keddi beszámolója szerint a baleset a hét végén történt Hszincsiang (Xinjiang) tartomány székhelye, Urumcsi (Urumqi) külterületén. A tárnát előbb ki kell szellőztetni, mielőtt hozzákezdenének a holttestek elszállításához.
   
Nem tudni, mi okozta a balesetet, de a hasonló robbanások gyakoriak a kínai bányákban. Az elmúlt években javult ugyan a létesítmények biztonsága, de még mindig sűrűn történnek hasonló robbanások a bányákban, ahol nincsenek megfelelő szellőztető berendezések és biztonsági rendszerek.
   
Az országban a szén iránti hatalmas igény miatt sok bányaüzemeltető figyelmen kívül hagyja a biztonsági előírásokat a termelés növelése érdekében. A halálos balesetek gyakoriságát illetően a világon a kínai bányászok vannak a legkedvezőtlenebb helyzetben: 2009-ben több mint 2600-an haltak meg munkahelyi balesetekben és robbanásokban. Mindamellett az utóbbi években csökkent a halálozások száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.