Eddig öt állam vállalja Moszkva feltételeit

Néhány ország hamarosan szállíthat zöldséget Oroszországnak

Gennagyij Onyiscsenko orosz tiszti főorvos kijelentette: eddig mindössze öt uniós állam jelentkezett, hogy vállalja az EU-ból származó zöldségimportra június 2-án a hasmenésjárvány miatt elrendelt orosz tilalom feloldásához szabott feltételeket, ezek az országok esetleg már pénteken megkaphatják az engedélyt a szállítások felújításához.

2011.06.24 14:34MTI

Onyiscsenko azt mondta, Hollandia, Lengyelország, Dánia "és még két ország" jelezte, hogy elfogadja az orosz feltételeket, és adta meg az EU-val szerdán kötött megállapodásban szereplő biztonsági okmányok kiállításában illetékes laboratóriumokat.
   
Mint mondta, az űrlapokat meg kell ismertetni a vámosokkal, és még más technikai teendők is hátravannak, de nem kizárt, hogy a nap folyamán az említett öt ország vonatkozásában az orosz fél megadja a szükséges engedélyeket és megkezdődhet a szállítás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.