Megállapodtak az unióval

Megnyugodtak az oroszok: feloldják a zöldségimport tilalmát

Hamarosan feloldja Oroszország a németországi hasmenésjárvány miatt az Európai Unióból származó élelmiszerekre kivetett beviteli tilalmat az Európai Bizottság szerdai közlése szerint.

2011.06.22 15:09MTI

Frédéric Vincent szóvivő a testület szokásos napi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a két fél megállapodást írt alá, és ennek alapján az uniós export már akár csütörtökön újraindulhat.
   
A megállapodás értelmében az unió az élelmiszerek biztonságát igazoló okmányokat állít ki - tette hozzá John Dalli egészségügyi és fogyasztóvédelmi biztos szóvivője.
   
Hozzátette, hogy a megállapodás értelmében a külön igazolások szükségessége csak egy korlátozott ideig tart. Tíz nappal azt követően, hogy új megbetegedést az EU-tagállamok hatóságai nem jeleznek, a szállítások a korábbi rendben folyhatnak le.
   
A bizottság közleménye szerint Dalli úgy nyilatkozott, a témáról folytatott tárgyalásokon mindkét fél jóakaratról tett tanúbizonyságot. Reményét fejezte ki, hogy az uniós export gyorsan újraindulhat.
  
Oroszország a hónap elején állította le a friss zöldségek fogadását az uniós tagországokból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.