Eddig több mint százmillió forint kárt okoztak

Tízmillió forintra emelték a nyomravezetői díjat a pénzszállítókat ért támadások ügyében

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden a rendőrség honlapján közölte: nettó tízmillió forintra emelte a nyomravezetői díjat a pénzszállítókat ért sorozatos támadások ügyében az országos rendőrfőkapitány.

2011.05.10 11:08MTI

Az ismeretlen elkövetők a rablásokkal eddig több mint százmillió forint kárt okoztak.
   
A rendelkezésre álló adatok szerint 2010. július 12-e és 2011. április 1-je között ismeretlenek Budapest több kerületében, valamint Dunakeszin és Nagytarcsán összesen nyolc alkalommal támadták meg fegyverrel a helyi postahivatalhoz érkező pénzszállító cég alkalmazottjait, illetve a legutóbbi esetben a postahivatal munkatársait.
   
Mint írták, mindkét elkövető 25-30 éves férfi. Egyikük körülbelül 185 centiméter magas, vékony testalkatú, a másik körülbelül 170 centiméter magas és zömök testalkatú. A két férfi a bűncselekmények elkövetésekor bukósisakot vagy fekete, szemrésznél kivágott csuklyát, valamint fekete kesztyűt és fekete ruházatot viselt.
   
A támadások során az elkövetők magukkal vitték a pénzszállítók által használt kazettát, majd a helyszínről fekete motorkerékpárral, illetve gépkocsival menekültek el. A két férfi eddig nyolc lőfegyvert is eltulajdonított.
   
A közlemény szerint az ismeretlen tettesek több bűncselekményhez a IV. kerületből ellopott, LIL-742 forgalmi rendszámú, sötétkék színű Opel Astra G típusú gépkocsit használták, amelyre alkalmanként a szintén lopott KYH-432 forgalmi rendszámot helyezték fel.
   
Az NNI április 4-én közölte, hogy az ügyben nettó ötmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki az országos rendőrfőkapitány. A rendőrség ezt az összeget emelve most nettó tízmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, akinek az információja az elkövetők azonosítását eredményezi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.