Akár nyolc évet is kaphatnak az elkövetők

Százezer doboz csempészett cigaretta egy kamionban Bábolnánál

A szervezet vám- és jövedéki szóvivője közölte: százezer doboz örmény zárjegyes cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az M1-es autópályán Bábolnánál egy kamionban, amely Örményországból Németországba tartott, és ásványvizet szállított.

2011.05.03 09:54MTI

Az akció során készült fotókon látható, hogy a csempészek a kamion oldalait és tetőterét szabályosan felfalazták cigarettásdobozokkal, majd a dohányárut gipszkartonra hasonlító lapokkal próbálták eltakarni.
   
Suller György Attila őrnagy tájékoztatása szerint a sofőr és utasa visszaélés jövedékkel bűncselekményével gyanúsítható; a cigaretta értéke meghaladja az 58 millió forintot. Ha a gyanú beigazolódik, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik az elkövetőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.