Se kokaincsempészet, se terrorizmus ne legyen

EUROPOL: erősebb transzatlanti együttműködést a szervezett bűnözés elleni harcban!

Robert Wainwright, az EU rendvédelmi ügynöksége, az EUROPOL igazgatója a sajtónak kijelentette: az Európai Uniónak sokkal szorosabb partnerséget kell kialakítania az Egyesült Államokkal, erősebb transzatlanti együttműködésre van szükség a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelemben.

2011.04.14 14:46MTI

Wainwright - aki részt vett az amerikai-uniós bel- és igazságügyi miniszteri találkozóján - a legsúlyosabb gondok között említette a kokaincsempészetet, a terrorizmust.  Úgy fogalmazott, az EU egyre növekvő aggodalommal figyeli az észak-afrikai eseményeket, amelyek nyilvánvaló hatással lesznek az unió belső biztonsági helyzetére.
   
Az internetes bűnözéssel kapcsolatban elmondta: az EU-ban az utóbbi hetekben egy összehangolt műveletben sikerült hétszáz gyermekpornográf oldalt azonosítani. Az EUROPOL irányításával egy egész Európára kiterjedő akció keretében több mint kétszáz gyereket mentettek meg, ez volt az elmúlt évek egyik legjelentősebb nemzetközi rendőri akciója - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.