"Várhatóan nehéz tárgyalásoknak nézünk elébe"

Navracsics: szorosabb együttműködésre van szükség a korrupció és a terrorizmus elleni harcban

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a találkozó után a sajtónak kijelentette: a csütörtöki gödöllői amerikai-uniós bel- és igazságügyi miniszteri találkozón teljes volt az egyetértés arról, hogy mind a korrupció, mind a terrorizmus elleni harcban az eddigieknél is szorosabb együttműködésre van szükség.

2011.04.14 14:01MTI

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, a tanácskozás legfontosabb eredménye, hogy a korábbi előkészítő szakértői egyeztetés után már hivatalosan is megkezdődtek a tárgyalások az Európai Unió és az Egyesült Államok között kötendő átfogó adatvédelmi egyezményről.
   
Ezzel kapcsolatban úgy értékelte: "várhatóan nehéz tárgyalásoknak nézünk elébe". Mint magyarázta, általában nehézzé teszi a tárgyalások menetét, hogy az EU nevében tárgyaló bizottságnak 27 tagállam nemzeti álláspontját is képviselnie kell. Több tagállamnak, köztük Magyarországnak is van már kétoldalú adatvédelmi megállapodása az Egyesült Államokkal, és az egyik érzékeny kérdés éppen az, hogy az EU és az Egyesült Államok közötti majdani adatvédelmi keretegyezmény mennyiben érintse a korábbi kétoldalú megállapodásokat; erről eltérőek a nézetek - mondta a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.