A kisteherautót lefoglalták

Tartályban csempésztek tüzelőolajat Zalában

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense közölte: csaknem ezer liter háztartási tüzelőolajat akartak átcsempészni Szlovéniából Magyarországra egy kisteherautóban, a járművet a zalai vámhivatal munkatársai lefoglalták.

2011.04.21 09:29MTI

Cséve Szabolcs közölte: a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai szerda hajnalban állították meg a 86-os főút rédicsi szakaszán a magyar forgalmi rendszámú kisteherautót. A jármű rakterében, egy tartályban az elkövetők csaknem ezer liter úgynevezett piros háztartási tüzelőolajat szállítottak. Az olajfajtát Szlovéniában vásárolták, ahol literenként kevesebb mint egy eurót kell fizetni érte.
   
A tüzelőolajat és az annak szállítására használt gépjárművet a NAV munkatársai jövedéki igazgatási eljárás keretében lefoglalták, s kétszázezer forint jövedéki bírságot szabtak ki, amelyet a megbüntetett meg is fizetett a hatóságnak.
   
A sajtóreferens hozzátette: a tendenciák alapján megállapítható, hogy a magyarországi üzemanyagárak emelkedésével arányosan növekszik a külföldről adózatlanul behozott tüzelőolajok és gázolajok mennyisége. Az idén a szlovén és az osztrák határszakaszon lefoglalt olajfajták mennyisége megközelíti a hétezer litert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.