Súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba

Mégsem gyújtották fel: vasúti vezeték égette meg a szolnoki fiút

Életveszélyes égési sérülésekkel szállítottak kórházba egy 14 éves szolnoki fiút hétfő délután, a nyomozás jelenlegi állása szerint a fiú felmászott egy vasúti kocsira, eközben hozzáért a nagy feszültségű áramvezetékhez, és ezáltal szenvedett sérüléseket.

2011.05.02 18:42MTI

Szabó Zita őrnagy, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban azt mondta: az ügyben életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás. A rendőrség továbbra is nagy erők összevonásával vizsgálja az ügy körülményeit, tanúkutatást és adatgyűjtést végez.

Meg nem erősített információk alapján az első feltételezés az volt, hogy a fiút az egyik szolnoki bevásárlóközpont parkolójában felgyújtották. A hirado.hu az üggyel kapcsolatban korábban arról számolt be, hogy a nyomozók kizárják az etnikai indítékot, a közszolgálati hírportál azt írta, értesülése szerint az elkövetők és az áldozat is roma származásúak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a mentőket egy lakásba riasztották kora délután Szolnokon, ahol kiderült, hogy a 14 év körüli fiú testfelületének több mint fele megégett, másod-, harmadfokú égési sérülései vannak, ami azt jelenti, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyereket a helyszínen a mentők komplex ellátásban részesítették, infúziót, fájdalomcsillapítót kapott, illetve speciális égési sérülésekhez használt kötszert alkalmaztak. Stabilizálták az állapotát, majd a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították, ahol úgy döntöttek, hogy a sérült a legjobb helyen a fővárosi Bethesda Gyermekkórházban lenne, mert itt van egy speciális égési centrum, ezért oda szállították tovább.

Rendőrök érkeznek Szolnokon a Káka utcába, ahonnan súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba egy 14 éves fiút. (fotó: MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.