A botulizmus akár halált is okozhat

Hárman kórházba kerültek egy húsvéti sonka miatt Kaposváron

Hárman rosszul lettek és kórházba kerültek, miután ettek abból a füstölt áruból, amelyet egyikük a kaposvári piac bejárata előtt a parkban, egy padon füstölt sonkát és szalonnát áruló férfitől vásárolt.

2011.04.28 17:40MTI

A hús bevizsgálták, ennek alapján alapos a gyanú arra, hogy a megbetegedéseket a hústermékek elfogyasztása okozta - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága és a Kaposvári Rendőrkapitányság.
   
A két szervezet közös közleményében arról tájékoztatott, hogy egy kaposvári asszony és két ismerőse, akiknek a nő adott a vásárolt húsból, botulizmus megbetegedéssel került kórházba.
   
Tekintettel arra, hogy a botulizmus súlyos megbetegedést, akár halált is okozhat, az igazgatóság felhívta a figyelmet arra, hogy aki április 19-én reggel az említett helyen füstölt sertéshústerméket vásárolt, abból semmiképp se fogyasszon sem nyersen, sem pedig hőkezelten, illetve tájékoztassa erről a hatóságot a 06 (82) 527-170-es telefonszámon - olvasható a közleményben.
   
A rendőrség ugyancsak kéri, hogy jelentkezzenek a kaposvári kapitányságon azok, akik aznap húst vásároltak a parkban egy férfitől.
   
A megbetegedést okozó terméket árusító, 55-60 év körüli férfi a húsokat egy kockás konyharuhára kitéve árulta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.