Ütött, akit ért

Mentőautóban vert meg egy beteget és egy ápolót egy részeg férfi

Részeg férfi okozott nyolc napon túl gyógyuló sérülést egy mentőápolónak Szombathelyen; az ápoló akkor sérült meg, amikor a mentőautóba felvett ittas férfi rátámadt a járműben szállított betegre, s ő megpróbálta szétválasztani őket.

2011.04.17 12:17MTI

Lórántffy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének orvos-igazgatója elmondta, hogy kollégái pénteken késő este egy, tüdőgyulladás miatt kórházba utalt betegért mentek egy Szombathely környéki faluba. Visszafelé tartottak, amikor az egyik szombathelyi utcán fekvő férfihoz is riasztották őket. A láthatóan erősen ittas embert is felvették a mentőgépkocsiba, aki azonban szállítás közben rátámadt utastársára - fűzte hozzá a főorvos.

A mentőápoló megpróbálta megvédeni a beteget, eközben azonban nyolc napon túl gyógyuló kézcsont törést szenvedett. Az orvos-igazgató hozzátette: kollégáik teljesítették feladatukat, a támadót is kórházba szállították, mert a testén korábban szerzett jól látható sérülések voltak. Az Országos Mentőszolgálat azonban hivatalból rendőrségi feljelentést tett a mentőápolót ért súlyos bántalmazás miatt.

Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indítottak eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.