Lepedőjével akasztotta fel magát a győri börtönben

Végzett magával egy gyilkossággal vádolt fogvatartott

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) közölte: öngyilkosságot követett el egy emberölési kísérlettel vádolt fogvatartott a győri börtönben.

2011.04.07 13:00MTI

A BVOP sajtóirodájának tájékoztatása szerint az előzetes letartóztatásban lévő férfi szerdán lepedőjével akasztotta fel magát. A rendőrség a helyszíni szemle során kizárta az idegenkezűséget.
   
Az elsődleges vizsgálatok alapján a szolgálatban lévő körletfelügyelő szabályosan végrehajtotta az előírt ellenőrzési feladatait; a börtön vezetése megtette az ilyenkor szükséges intézkedéseket - olvasható a közleményben.
   
Az idén eddig két hasonló esetről számolt be a BVOP: január 9-én egy súlyos testi sértés bűntette miatt jogerősen fegyházbüntetésre ítélt férfi akasztotta fel magát a váci fegyházban, március 24-én pedig egy rablás miatt jogerősen elítélt 20 éves fogvatartott követett el öngyilkosságot a tököli börtönben.
   
Tavaly összesen hét fogvatartott követett el öngyilkosságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.