Elragadta a halál

Kaszás Attila az idén lenne 50 éves

Három évvel ezelőtt ragadta el a halál Kaszás Attilát, a nagyszerű színészt.

2010.10.09 19:00Kiskegyed

Így már sohasem tudhatta meg, hogy felesége a második gyermeküket hordja a szíve alatt. Vidéken nevelkedett, erdésznek készült.

Azután másképp alakult. Egy interjúban így beszélt a kezdetekről:

- Egyszer busszal elhoztak minket a Vígszínházba. A Szent Johanna ment Kútvölgyi Erzsébettel. Úgy megbabonázott, hogy végigsírtam az előadást, és elhatároztam, én is ezt akarom csinálni. Milyen különös: úgy alakult, hogy a Vígszínházhoz kerültem, és többször is ért az a kitüntetés, hogy játszhattam együtt Zsikével! De nem csak vele.

A Vígszínházban többekkel is együtt játszhatott azok közül, akiket korábban úgy csodált. - Furcsa érzés volt. Ki is csúszott a talaj a lábam alól.

Szélsőséges voltam, szertelen, bizonytalan. Hol élveztem, hol rettegtem a felhajtástól, hol szétfeszített az önbizalom, hol magamba roskadtam, hol úgy éreztem, hogy én vagyok a helyzet ura, hol pedig, hogy csak egy báb vagyok, akit a sors összevissza rángat....

Szertelen életet éltem, és elég elviselhetetlen fráter voltam.

Néha, amikor látok az utcán kicsit ittas, hőzöngő, hangoskodó gyerekeket, és gondolnám, hogy no csak, ezek a mai fiatalok milyenek, mindig eszembe jut: lassabban a testtel, Attila, emlékezz, hogy te egy fikarcnyival sem voltál különb ezeknél a fickóknál! Szerintem a lényeg az, hogy soha ne feledkezzünk meg arról, hogy honnan is jöttünk, és kik vagyunk.

Olvassa tovább itt: a kiskegyed.hu-n!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.