Üldözés során halálra gázoltak egy rendőrt

Részletes vallomást tett a rendőrgázolás gyanúsítottja

Részletes vallomást tett, és nagyrészt elismerte a bűncselekmény elkövetését az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra gázolt pénteken egy rendőrt a fővárosban.

2010.07.24 19:16MTI

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szombaton az MTI-nek elmondta, a gépkocsi vezetőjét hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az ügyészség indítványt tett az előzetes letartóztatás elrendelésére. A szóvivő beszámolt arról is, hogy az autó sofőrje többszörösen büntetett előéletű, akinek nem volt jogosítványa, miközben vezetett.

A gépkocsi tulajdoni viszonyai sem tisztázottak egyelőre. Az autóban utazó másik embert tanúként hallgatták ki - tette hozzá Skoda Gabriella. Hangsúlyozta, a rendőr halálának oka kétséget kizáróan a gázolás volt.

Radovics Dusán zászlós péntek délután vesztette életét, amikor a Keleti pályaudvarnál egy BMW - amelyet a rendőrök üldöztek - elütötte. Az elkövetőt a XIV. kerületben akarták megállítani, de továbbhajtott. Végül a IX. kerületben, a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni, ahol a sofőrt a rendőrök őrizetbe vették. Pintér Sándor belügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: Radovics Dusán zászlós szolgálatteljesítés közben elhunyt, "fejet hajtok előtte".

A szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőr hozzátartozóinak, közvetlen kollégáinak, és a rendőrség teljes állományának az MSZP-frakció is részvétét nyilvánította. Péntek este pedig ezren vettek részt a XIV. kerületi rendőrkapitányság előtt, a Stefánia úton tartott gyertyagyújtáson, amelyet Radovics Dusán tiszteletére tartottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.