A rendőrt egy üldözött gázolta halálra

Gyertyagyújtás az elgázolt rendőr tiszteletére Budapesten

Ezren vettek részt Budapesten a XIV. kerületi rendőrkapitányság előtt, a Stefánia úton péntek este tartott gyertyagyújtáson, amelyet a délután halálra gázolt Radovics Dusán zászlós tiszteletére tartottak.

2010.07.24 08:43MTI

A megemlékezésen jelen volt Pintér Sándor belügyminiszter, Hatala József országos, Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány, valamint helyszínelők, nyomozók, szabadnapos rendőrök, vámosok, mentősök, tűzoltók és polgárőrök is - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Nem sokkal este fél 9 után a helyszínen lévő több száz rendőrségi, mentő- és tűzoltóautó szirénáját egy percre bekapcsolták. Ezt követően több percig néma csend volt az emlékezés helyszínén. Több rendőrautó fényhídjára is fekete szalagot kötöttek.

Radovics Dusán zászlós péntek délután vesztette életét, amikor a Keleti pályaudvaron egy BMW - amelyet a rendőrök üldöztek - elütötte.  Az elkövetőt a XIV. kerületben akarták megállítani, de továbbhajtott. Végül a IX. kerületben, a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni. A sofőrt a rendőrök őrizetbe vették, az MTI információi szerint jelenleg a Budapesti Nyomozó Ügyészségen hallgatják ki.

Rendőrök gyertyát gyújtanak a XIV. kerületi Rendőrkapitányság Stefánia úti épülete előtt - fotó: MTI

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.