Agyonverte a saját fiát

Őrizetbe vették a gyerekgyilkos apát

Belehalt sérüléseibe az a 11 éves dunaharaszti fiú, akit az apja vert meg. A 45 éves férfit őrizetbe vették. Vallomásáról egyelőre nem adott tájékoztatást a rendőrség.

2010.07.12 14:29MR1- Kossuth

A kórházban belehalt sérüléseibe az a 11 éves dunaharaszti fiú, akit az apja vert meg. A 45 éves férfit őrizetbe vették, vallomást tett, de ennek részleteiről egyelőre nem ad információt a rendőrség. Így az sem tudható, hogy mivel indokolta tettét – mondta az MR1-Kossuth Rádiónak, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kovács Viktória.

A rendőrség halált okozó testi sértés miatt nyomoz. Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatott, hogy a kisfiút a helyszínen még sikerült újraéleszteni, mentőhelikopterrel vitték kórházba, ott azonban életét vesztette. Arról még becsült adatok sincsenek, hogy hány hasonló eset történhet évente Magyarországon.

Egy biztos: hiába tiltja 2005 óta törvény a gyerekek testi fenyítését, sok családban ez még mindig gyakorlat
– mondta a Krónikának Herczog Mária szociológus.

Fizikai bántalmazás esetén legtöbbször a gyermeket emelik ki a családból, nem a bántalmazó családtagot tartják távol. A szakember szerint ez sem szerencsés.

A szociális ügyekkel is foglalkozó szaktárcánál délutánra ígértek tájékoztatást arról, hogy milyen tervei vannak az új kormányzatnak a gyermekbántalmazás visszaszorítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.