A kislány hét méter magasból esett le

Kiengedték a kórházból az ausztriai síliftből kiesett magyar kislányt

Hazaengedték szerdán a klagenfurti baleseti kórházból azt a magyar kislányt, aki a múlt hét elején kiesett a síliftből a karintiai Villach közelében, és eltörte a lábát.

2008.02.27 15:36MTI

A 11 éves gyerek hazaszállításának költségét a magyar biztosító állta, a mentőről is az intézet gondoskodott. A kisfiút, aki ugyancsak megsebesült a balesetben - ő a kezét törte el -, a kórház tájékoztatása szerint pénteken engedik ki. A kislányhoz hasonlóan ő is jól van, már kikerült az intenzív osztályról. A baleset a múlt elején történt a gerlitzeni sívidéken. 

Eddig még tisztázatlan okból a kislány hét méter magasból kiesett annak a négyférőhelyes síliftnek az üléséből, amelyen csak ők ketten utaztak. A másik gyerek - feltehetően pánikból vagy segítségnyújtási szándékkal - utána ugrott. Az MTI értesülése szerint az osztrák rendőrség vizsgálata során abból indult ki, hogy a gyerekek játszottak, húzkodták-emelgették a biztonsági kart, amely váratlanul kinyílt, és a kislány a mélybe zuhant. 

Azt még vizsgálják, hogyan engedhetett el a biztonsági szerkezet. Mindkettőjüket helikopterrel szállították a klagenfurti baleseti kórházba. A gyerekek egy szegedi iskoláscsoport tagjaiként tartózkodtak a karintiai sítáborban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.