Néhány napon belül hazatérhetnek

Két magyar gyerek síliftbalesete Ausztriában

Várhatóan néhány napon belül hazatérhet az a magyar kislány, aki hétfőn kiesett egy síliftből az ausztriai Karintiában és az a kisfiú, aki utánaugrott - közölte a Külügyminisztérium kommunikációs munkatársa az MTI-vel.

2008.02.18 20:01MTI

Odze György ismertetése szerint a 11 éves kislány és a 10 éves kisfiú egy iskolai sítúrán voltak Ausztriában. A kislány kiesett a síliftből, a kisfiú pedig, feltehetően pánikból vagy segítségnyújtási szándékkal utánaugrott. Közlése szerint mindkét gyerek kórházban van, sérüléseik nem életveszélyesek. 

Azt is elmondta, hogy a gyerekek egy dél-magyarországi iskoláscsoport tagjaiként érkeztek Ausztriába, mindkettőjüknek van biztosítása. A kislány édesapja ott van a kórházban, az ausztriai magyar konzul pedig folyamatos kapcsolatban áll a kórházzal. Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint a gyerekeket helikopterrel szállították a klagenfurti baleseti kórházba.
 
Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, amely a gerlitzeni síkörzetben történt. Egy négyszemélyes síliften ültek, amikor több méter magasról lezuhantak. A TV2 információi szerint a gyerekek egy szegedi iskoláscsoport tagjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.