Egyházkáromló és istentagadó

Anarchista graffitik a győri bazilikán

Graffitik csúfítják el kedd hajnal óta a győri bazilikát; ismeretlenek szórópisztollyal egyházkáromló és istentagadó szövegeket, valamint anarchista jelképeket fújtak rá az épületnek az egyik kevésbé forgalmas utcában lévő falára.

2010.04.13 12:25MTI

"Nem kell nekünk képmutató vallás, nem kell a mennyország kétes java, nem kell a hazug feloldozás" - pingálták fekete festékkel az épületre egy áthúzott kereszt, egy dollár- és egy paragrafusjel alá.

Alig egy méterrel odébb pedig "anarchia" felirat, a mozgalom jelképe (körbe írt A betű) és egy szintén körbe írt, de áthúzott horogkereszt látható.

Valamivel távolabb feltehetőleg a "nincsen isten" szöveget készült a falra írni az elkövető, de az utolsó másfél betű lemaradt. Egy környékbeli lakos szerint hétfő este még nem voltak láthatóak ezek a feliratok, jelek.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nem kaptak bejelentést az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.