Sokként érte a skandináv ország egyházát

Egy volt norvég püspök beismerte szexuális visszaéléseit egy kiskorúval szemben

Beismerte egy kiskorúval szembeni egykori szexuális visszaéléseit egy német származású norvég püspök, aki tavaly lemondott e rangjáról, és azóta nem végez semmilyen lelkipásztori tevékenységet - közölte szerdán a norvég katolikus egyház. A Vatikán már egy éve tud az ügyről.

2010.04.07 10:35MTI

A skandináv ország egyházát sokként érte Georg Müller egykori trondheimi püspök beismerése, miszerint húsz évvel ezelőtt megrontott egy kiskorút, valamint annak bevallása. hogy emiatt mondott le tavaly püspöki rangjáról - olvasható a közleményben.

A most 58 éves Georg Müller ugyanis tavaly azzal a hivatalos indoklással mondott le, hogy összeférhetetlenség merült fel lelkipásztori teendői között.

A botrányt kirobbantó Adresseavisen című norvég napilap úgy tudja: Müller akkor követte el tetteit, amikor még papként szolgált Trondheimben. Egy áldozata volt, egy kisfiú, aki egy templomi kórusban énekelt. A ma 30 év körüli illető azóta kártérítést kapott az egyháztól.

A Vatikán 2009. januárja óta tudott az esetről, de a norvég egyházi közlemény szerint az áldozat kérésére nem hozta nyilvánosságra annak részleteit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.