A pápa cselekszik

Bertone: Az egyház nem titkolja el bűneit

"Az egyház nem titkolja el bűneit" - hangoztatta Tarcisio Bertone vatikáni bíboros államtitkár a dél-chilei Punta Arenasban tett látogatásának végén a papi pedofília elmúlt hónapokban napvilágra került eseteivel kapcsolatban.

2010.04.09 17:27MTI

A pedofília "kihívást jelent az államok, de minden ember számára is" - magyarázta Bertone az olasz média pénteki jelentései szerint. A Szentszék második embere hangsúlyozta, hogy "egyetlen más intézmény sem tett annyit, mint az egyház azért, hogy az igazságra fényt derítsen". Egyúttal úgy vélekedett, hogy "a papok talán 1,2 százalékát teszik ki az összes" pedofilnak.

A vatikáni kormányfő visszautasította az egyház és a papok elleni, szerinte túlzó támadásokat. "A pápa cselekszik, az államok nem. Melyik állam foglalkozott komolyan a gyermekmolesztálások problémájával, ezzel a rendkívül fontos társadalmi jelenséggel?" - kérdezte.

A bíboros azt mondta, hogy XVI. Benedek 2012-ben latin-amerikai látogatást tehet, "ha az Isten továbbra is jó egészségben tartja". A pápát Chile új elnöke, Sebastian Pinera hívta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.