Pénzért női ivarsejtek cseréltek gazdát

Petesejtekkel kufárkodhattak egy magánklinikán- büntetőeljárás indult

A Magyar Nemzet ismertetése szerint házkutatást tartott a rendőrség egy meddőségi magánklinikán; tiltott petesejt-kereskedelem gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, mert felvetődött, hogy az intézmény páciensei anyagi ellenszolgáltatásért adományoztak női ivarsejteket.

2010.02.06 08:06Magyar Nemzet

A napilap szombati számában megjelent cikk azt állítja, hogy nyomozók lepték el a napokban a Ciris Nemzetközi Reprodukciós Intézetet, ahol házkutatást tartottak és orvosi dokumentációkat foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) büntetőeljárást folytat emberi test tiltott felhasználásának - tiltott petesejt-kereskedelem - gyanúja miatt. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője megerősítette a lap információját.

A Magyar Nemzetnek elmondta, az állampolgári feljelentés alapján indított eljárásban felvetődött annak gyanúja, hogy a Budapest III. kerületében működő klinika által meghirdetett programban részt vevők ellenszolgáltatásért adományoznak petesejtet a meddőségi centrumnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.