A kórház csak a felszerelést adta

Őssejt-botrány: Nem tudták mi folyik a zárt ajtók mögött!

A Nyírő Gyula Kórház főigazgatója szerint orvos igazgatójuk helyezett el beteget a fővárosi intézmény területén működő magánklinikán, ott, ahol a rendőrségi rajtaütés idején illegális őssejtterápiát akartak végrehajtani - ismerteti a pénteki Népszabadság.

2009.08.07 07:12Népszabadság

A Nyírő Gyula Kórház főigazgatója és az intézmény területén bérlőként lévő magánklinika vezetője máig nem tudják, kik és milyen jogcímen kezeltek beteget a kórházban, és azt sem, hogy kik voltak a másfél héttel ezelőtti rendőri rajtaütés letartóztatottjai - derül ki a főváros által elrendelt belső vizsgálat dokumentumaiból.

A Nemzeti Nyomozó Iroda illegális őssejtterápia miatt nemrégiben a fővárosi kórházban három embert vett őrizetbe, köztük az ukrán származású Yuliy Baltaytis professzort. A rendőrség mellett a Nyírő Gyula Kórház tulajdonosaként a Fővárosi Önkormányzat is próbálja tisztázni, mi történt.

A közgyűlés egészségügyi bizottsága kedden hallgatja meg a kórház és a magánklinika képviselőjét.

A Népszabadság birtokában lévő iratok szerint a Nyírő Gyula Kórház főigazgatója azt állítja, hogy a kórház volt dolgozóiból alakult magántársaságnak adták bérbe a szülészetet, a mesterséges megtermékenyítő centrumot, valamint az ezekhez tartozó műtőket.

A rendőri intézkedés is ott történt, arról a főigazgató nem tud semmit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.