Tesközelből tapasztalja a kezelés áldásos hatását

Az őssejtterápiás programmal csak segíteni akart

Magyarországnak akart segíteni Pákh Imre azzal, hogy a barbadosi klinika működésének beszüntetése után ide hozta az őssejtterápiás programot - írja a szerdai Népszabadság, amely közvetítők segítségével, emailben tudott kapcsolatba lépni az üzletemberrel.

2009.08.05 07:10Népszabadság

Saját szerepéről azt mondta: ő egy mecénás, az őssejtkutatás elkötelezett támogatója, aki testközelből tapasztalta a kezelés áldásos hatását. Pákh Imre a lapnak elmondta: édesapját - aki most 102 éves - hét évvel ezelőtt az elsők között kezeltek őssejtekkel egy Baltaytis professzor vezette klinikán.

Hozzátette: édesapja korábban alig tudott járni, de most jó egészségnek örvend. "Ezért hiszek az őssejtterápiában, ezért támogatom a kutatásokat Magyarországon és más országokban is" - nyilatkozta. Az üzletember a napilapnak nem beszélt a barbadosi Vita Bova klinika kezeltjeiről, annyit azonban elárult, hogy sok híresség, egyebek között politikusok, hollywoodi sztárok és üzletemberek is jártak oda.

Azonban 2006-ban a BBC egy riportsorozatával "botrányt kavart a klinika körül", és a barbadosi intézmény működési engedélyét a hatóságok szinte egyik napról a másikra visszavonták. Hangsúlyozta: mindig fontosnak tartotta, hogy a projektnek meglegyenek a tudományos garanciái. Pákh Imre a Seffer István és társai ellen folyó büntetőeljárásban egyelőre nem kíván megszólalni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.