Abortumokkal kereskedtek

Kézre játszottak: több kórház is részt vett az őssejt-bizniszben

A Népszabadság szerint egyre több kórházról derül ki, hogy együttműködött az illegális őssejtkezelési ügy egyik gyanúsítottja, Seffer István kaposvári magánklinikájával, illetve a résztulajdonában lévő IRM Magyarország Zrt. laboratóriumával.

2009.08.04 07:15Népszabadság

A marcali, és a nagyatádi kórház 10-13 esetben adott át a magánklinikán működő laboratóriumnak abortumokat, a kaposvári kórháznál nem lehet tudni, hogy mekkora ez a szám - áll a cikkben. A laboratórium megkereste a nagykanizsai kórházat is, de az intézmény visszautasított az együttműködést.

Az országos tiszti főorvos a Népszabadságnak azt mondta: volt szakhatósági engedélye magzati abortumok gyűjtésére az IRM Magyarország Zrt.-nek. Szerinte az sem kifogásolható, hogy a kórházakkal az abortumok gyűjtésére az IRM Zrt. helyett olykor a Seffer-Renner Magánklinika szerződött, mert a két cég közt közreműködői szolgáltató szerződés volt.

Más kérdés, hogy az összegyűjtött őssejtet nem használhatták volna sem kutatási, sem terápiás célra - fogalmazott.

A napilap szerint mindez azért is érdekes, mert a Seffer-Renner klinika ügyvezetője a múlt héten még határozottan elhatárolódott az IRM-től, miközben az a cégbírósági adatokból is nyilvánvaló, hogy a klinikát üzemeltető kft. is az IRM Zrt. alapítói közt van. Sőt Seffer István önálló cégjegyzésre is jogosult volt, éppúgy mint Pákh Imre üzletember és Fásy Ádám.

A napilap szerint Fásy nélkül a közös üzlet sem jöhetett volna létre.
"A két hazai - nemzetközi jogokkal bíró - szépségverseny gazdája több éven át szerepeltette a zsűriben Seffert, cserébe a plasztikai sebész a kaposvári klinikán térítésmentesen fogadta Fásy kuncsaftjait" - olvasható a Népszabadság keddi cikkében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.